Prečo Vám servírujeme čínsku kapustičku :-)

Čínska kapusta – málokalorická bomba

cinska kapusta

Čínska kapusta (Brasica Chinensis) – čeľaď kapustovitá

Z Číny pochádza množstvo kvalitných potravín, ktoré sú zdravé a pomáhajú pevnejšiemu zdraviu. Čínska kapusta nie je žiadnou výnimkou, jej najväčší plus jej nízka kalorická hodnota. Ak sa pokúšate schudnúť, tak práve čínska kapusta je ideálnou potravinou so skoro nulovou kalorickou hodnotou ale vyššou nutričnou hodnotou. Teda neprijímate iba prázdne kalórie ale sú tam aj vitamíny, minerály a ostatné látky… Čínska kapusta posilňuje imunitu, trávenie, vylučovanie a…

Čo obsahuje čínska kapusta – účinné látky

Bielkoviny, sacharidy, vláknina, tuk, voda, vápnik, železo, horčík, fosfor, draslík, zinok, sodík, selén, mangán, omega 3, omega 6 kyseliny, vitamíny A, B, C, E, K, luteín, betakarotén, cholín, kyselina listová a kyselina pantoténová.

Čínska kapusta a jej účinky na zdravie

  • Podporuje imunitu, prevencia vzniku rakoviny, obezity, podporuje funkciu a regeneráciu buniek, chráni pred radikálmi
  • Podporuje a urýchľuje trávenie, pravidelnú stolicu, môže pomôcť pri chudnutí, nízka kalorická hodnota
  • Mierne močopudné účinky regulujú vodu v tele, podporujú funkciu obličiek, močových ciest a pečeni
  • Prevencia vzniku Osteoporózy, podporuje tvorbu a pevnosť kostného, kĺbového tkaniva a zubov, zlepšuje kvalitu pokožky, vlasov a nechtov
  • Prevencia vzniku kardiovaskulárnych ochorení, znižuje vysoký cholesterol a krvný tlak
  • Normalizuje hladinu cukru v krvi, prevencia vzniku Diabetesu
  • Pozitívny vplyv na nervový systém
  • Odstraňuje a nespôsobuje plynatosť ako iné druhy kapusty

Čínska kapusta pri chudnutí

Čínska kapusta je perfektná pomôcka pri chudnutí! Nízka kalorická hodnota: 12 kcal na 100 g, nezaťažuje tak trávenie, ako ostatné druhy kapustovín a tým je vhodná pre ľahké a vyvážené stravovanie. Čínsku kapustu môžete konzumovať ako hlavné jedlo s inými druhmi zeleniny (zeleninový šalát) spolu s nejakou bielkovinou (vajíčko, ryby, šunka, syr, cottage cheese…), ako zeleninovú prílohu listy ku mäsu, môžete ju aj ľubovoľne tepelne upravovať. V každej forme je čínska kapusta dobrou voľbou.

Čiže milí naši stravníci, ak si pokladáte otázku, že prečo je v tom našom fajnom šaláte, táto kapustička tak často, verím, že Vám tento článok plnohodnotne odpovedal 🙂

Dovidenia v Délii!